Зустріч-нарада переможців конкурсу 2023 р. Проєктів Програми ЄС Еразмус+ за напрямом «Розвиток потенціалу професійної освіти та підготовки» (CBVET) щодо особливостей впровадження проєкту та управління коштами гранту (12.10.2023 р., онлайн)

12 жовтня 2023 року проведено зустріч для переможців конкурсу 2022 р. проєкту CBVET «Розбудова горизонтального потенціалу професійної освіти для інтернаціоналізації та модернізації, включаючи інновації, цифровізацію та стійкість шляхом трансферу методології та обміну кращими практиками» (“Horizontal VET Capacity Building for internationalisation and modernisation including innovation, digitalisation and sustainability by methodology transfer and exchange of good practices – CB-VET plus”). До наради приєднались 9 учасників з різних міст України.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись Тетяна БІЛЕЦЬКА, заступниця директорки Команди підтримки реформ  МОН України – П(ПТ)О та  Жанна ТАЛАНОВА, заступниця координаторки Національного Еразмус+ офісу в Україні, менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ (HERE team).

Під час зустрічі-наради обговорено актуальні питання реалізації проєктів CBVET. Спікери заходу Жанна ТАЛАНОВА та Вероніка ТКАЧЕНКО висвітлили роз’яснення щодо вимог і процедури державної реєстрації проєкту, правил використання коштів гранту ЄС, особливостей управління проєктом, правил візуалізації та вимог до розповсюдження інформації щодо проєкту та його результатів, забезпечення якості реалізації проєкту та його результатів, забезпечення міжнародної та національної звітності. Також надано рекомендації щодо шляхів вирішення проблем, пов’язаних з затримкою або неможливістю проведення заходів, виплат, закупівлі обладнання, переказу валютних коштів тощо; підходи до комунікації з європейським координатором і партнерами за проєктом, представниками Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (ЕАСЕА), Національним Еразмус+ офісом в Україні.

Попередня Захід у межах ErasmusDays-2023 «LET`S GO WITH EU_LEAD у Національному ...